Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

blog pitabrød

Du skal bruge:

1,5 dl     Vand

1,5 dl      Mælk

25 g         Gær

0,5 tsk     Salt

150 g       Groft rugmel

250 g      Hvedemel (jeg bruger pizzamel)

     

Sådan gør du:

Start med at hælde vand og mælk i en gryde, og lun til det er lillefingerlunt. Tag gryden af varmen og Smuldr og tilsæt gæren i vædsken, og rør til det er opløst.

Hæld vædsken i en skål og tilsæt sukker, salt, rugmel og halvdelen af hvedemelet og rør dejen til den har slugt melet. Rør videre mens du tilsætter resten af hvedemelet lidt efter lidt.

Når alt hvedemelet er tilsat, røres eller æltes dejen godt igennem.

Del dejen i 10 – 12 lige store stykker. Form til boller, og tryk dem flade, ca. 10 -12 cm i diameter,ved siden af hinanden på  et stykke bagepapir, der passer til din bageplade. Træk bagepapiret over på din bageplade og lad brødene hvile i 15 minutter.

Bag pitabrødene i en forvarmet ovn ved 2500 C i 7 – 8 minutter på midterste ovnrille. Brødene flyder eller hæver ikke til siderne men bliver fyldt med luft og bliver hule.

 

Tips og tricks

Jeg synes det er nemmest at trykke brødene flade med det nederste af  håndfladen, men prøv dig frem, med om du synes det er rarest at bruge kagerullen eller en anden teknik.

Sørg for at der ikke er huller i dejen, når du har trykt brødene flade.

Grunden til at jeg trykker brødene direkte på bagepapiret, er at jeg synes de er svære at flytte fra bordet, til papiret, uden at de går ud af form igen.

Brødene kan fryses og tøes op eller lunes ved senere brug.

Der står på mit bagepapir, at det kun tåler 2000 C, men det går alligevel at bruge det her, fordi bagetiden er så kort.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.