Denne chokolade Pavlova er et himmelsk ægteskab mellem sprød marengs med et karamelblødt indre, mørk chokolade, saftige hindbær og ren fløde.
Du skal bruge :
½ kg hindbær – sådan omtrent
½ liter piskefløde
6 æggehvider
300 gram sukker
3 spsk. kakao – si det så der ikke er klumper
100 gram god mørk chokolade – Lindt 75 % fås i de fleste supermarkeder
1½ tsk. virkelig god balsamicoeddike
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 gr. C og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Hak chokoladen i grove stykker – tag lidt fra til pynt.
Pisk æggehviderne til der dannes stive toppe og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker videre.
Tilsæt chokolade, kakao, balsamico og vend det forsigtigt i marengsmassen med en dejskraber – ikke mere piskeri.
Fordel din marengs i en høj rund cirkel på bagepladen.
Sæt pladen i ovnen og skru temperaturen ned til 150 gr. C. Bages ca. 1 time – måske lidt længere afhængigt af din ovn. Den skal være helt sprød udenpå og fyldig gummiagtig indeni.
Lad din marengs køle helt af og lemp den forsigtigt over på dit pæneste fad – jeg lover den fortjener det !
Fordel hindbærrene over bunden, pisk fløden til blødt skum – endelig ikke for fast, og fordel flødeskummet over bærrene.
Drys din rest af hakket chokolade over og glæd dig – du har lavet verdens næstbedste dessert.
Skriv et svar