Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Du skal bruge:

opskrift på TUC-kage: 

1½ pk. knust TUC-kiks (ca 35 stk)
200 g. hakkede hasselnødder (jeg bruger mandler, eller blander Hassel og mandler)
340 g. sukker
2-3 tsk. vanillesukker
7 stk. æggehvider 

2 dl cremefraiche

2 tsk vaniliepulver
1 spsk sukker
En halv plade chokolade (en god mørk)
Pynt:   Frisk skiveskåret frugt (kiwi, jordbær, vindruer eller andet)
Chokolade til bunden
 
 

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne stive.
Knus i hånden kiksene (fint), og hak nødderne fint
Bland sukker, bagepulver, vanille, hakkede nødder og fint-knuste kiks sammen 
Vend forsigtigt  blandingen i æggehviderne

> OBS:  IKKE røre, men VEND forsigtigt med en dejskraber, eller slår du luften ud af æggehviderne

Massen hældes i en smurt og et fint lag raspet springform eller en tærteform (ca 20×35) 
Bages ved 180 grader i 25-30 minutter.
Dæk kagen med staniol, hvis den bliver for brun
Afkøl kangen HELT inden der kommes flødecreme på 
Smelt chokoladen, og pensl bunden, eller drys chokolade på toppen 
Pisk fløde og vend creme fraiche i og tilsæt  og vaniliepsukker
Fordel flødecreme over kagen og pynt med skåret frugt.
< Brug den også til dessert eller til kaffen med softice og friske frugter… det smager himmelsk
Kagen har godt af at trække et par timer i køleskab før servering
Selve bunden kan fryses.

Kagen kan bages i bradepande ca. 30X40 cm – gang da opskriften med 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.