Du skal bruge:
opskrift på TUC-kage:
1½ pk. knust TUC-kiks (ca 35 stk)
200 g. hakkede hasselnødder (jeg bruger mandler, eller blander Hassel og mandler)
340 g. sukker
2-3 tsk. vanillesukker
7 stk. æggehvider
2 dl cremefraiche
2 tsk vaniliepulver
1 spsk sukker
En halv plade chokolade (en god mørk)
Pynt: Frisk skiveskåret frugt (kiwi, jordbær, vindruer eller andet)
Chokolade til bunden
Sådan gør du:
Pisk æggehviderne stive.
Knus i hånden kiksene (fint), og hak nødderne fint
Bland sukker, bagepulver, vanille, hakkede nødder og fint-knuste kiks sammen
Vend forsigtigt blandingen i æggehviderne
> OBS: IKKE røre, men VEND forsigtigt med en dejskraber, eller slår du luften ud af æggehviderne
Massen hældes i en smurt og et fint lag raspet springform eller en tærteform (ca 20×35)
Bages ved 180 grader i 25-30 minutter.
Dæk kagen med staniol, hvis den bliver for brun
Afkøl kangen HELT inden der kommes flødecreme på
Smelt chokoladen, og pensl bunden, eller drys chokolade på toppen
Pisk fløde og vend creme fraiche i og tilsæt og vaniliepsukker
Fordel flødecreme over kagen og pynt med skåret frugt.
< Brug den også til dessert eller til kaffen med softice og friske frugter… det smager himmelsk
Kagen har godt af at trække et par timer i køleskab før servering
Selve bunden kan fryses.
Skriv et svar