Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

jordskokkesuppe

(4pers)

Ingredienser

  • 1 spsk. smør
  • 3 skiver røget bacon
  • 300 g bacon i bitte små tern
  • 1 løg i grove tern
  • 4 fed hvidløg i grove tern
  • 1 dusk timian (ca 3 stilke)
  • 500 g jordskokker
  • 5 dl. bouillon
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. hakket persille.

Fremgangsmåde:

  • Skrub jordskokkerne rigtig god med en stiv børste (det er ikke nødvendig at skrælle dem – gør det kun, hvis du vil have en krid hvid suppe)
  • Varm en gryde op, og kom smørret i. Steg hele skiver bacon, hvidløg og løg tern af i et par minutter sammen med buketten af timian, der er bundet sammen med snor.
  • Imens skæres jordskokker i mindre stykker og svits dem sammen med bacon og løg i et par minutter på fuld varme til de får lidt farve
  • Kom bouillon på, kog op,skru ned for blusset og lad det simre i ca. 15 min.
  • Imens steger du de små bacon tern til de får en sprød skorpe. Kom dem op i skål.
  • Tag timian og bacon op af gryden, og kom fløden på. Blend enten i en stor blender eller med en stavblender. Smag til med salt, peber og  1 tsk æbleeddike.
  • Anret suppen i en skål, og læg en skefuld af det ristet bacon på toppen. Drys med lidt persille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.