(4pers)
Ingredienser
- 1 spsk. smør
- 3 skiver røget bacon
- 300 g bacon i bitte små tern
- 1 løg i grove tern
- 4 fed hvidløg i grove tern
- 1 dusk timian (ca 3 stilke)
- 500 g jordskokker
- 5 dl. bouillon
- 2 dl. piskefløde
- 1 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. hakket persille.
Fremgangsmåde:
- Skrub jordskokkerne rigtig god med en stiv børste (det er ikke nødvendig at skrælle dem – gør det kun, hvis du vil have en krid hvid suppe)
- Varm en gryde op, og kom smørret i. Steg hele skiver bacon, hvidløg og løg tern af i et par minutter sammen med buketten af timian, der er bundet sammen med snor.
- Imens skæres jordskokker i mindre stykker og svits dem sammen med bacon og løg i et par minutter på fuld varme til de får lidt farve
- Kom bouillon på, kog op,skru ned for blusset og lad det simre i ca. 15 min.
- Imens steger du de små bacon tern til de får en sprød skorpe. Kom dem op i skål.
- Tag timian og bacon op af gryden, og kom fløden på. Blend enten i en stor blender eller med en stavblender. Smag til med salt, peber og 1 tsk æbleeddike.
- Anret suppen i en skål, og læg en skefuld af det ristet bacon på toppen. Drys med lidt persille
Skriv et svar