Denne kan bruges enten som dessert med softice som tilbehør, eller som kage til kaffen med creme fraiche
Du skal bruge:
600 æbler skåret i både
1 tsk kanel
Smulderdej:
100 g hvedemel
100 g marcipan , groftrevet
100 g brun farin
100 g grofthakke mandler
75 havregryn
130 sukker
150 g koldt smør i tern
1 tsk vaniljesukker
En knivspids salt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 g varmluft
smør et ildfast fad med smør
Vask æblerne, fjern kærnehus og skær æblerne i tynde både, tilsæt kanel og vend kanel og æbler godt sammen og læg dem i en smurt ildfast fad
Smulderdej:
I en stor skål blandes havregryn, smør i tern, hvedemel, marcipan, sukker, brun farin, vaniljesukker, salt og de, grofthakkede mandler, brug hænderne til at blande godt sammen
fordel smulderdejen over æblerne
Bag i ovnen i ca 25-30 min (dejen skal være gylden)
Nyd kagen lun, evt med creme fraiche tilsat lidt vaniljesukker, eller en skefuld vanilje softice
Skriv et svar