(4 pers)
Du skal bruge:
1 stort finthakket løg
2 fed finthakkede hvidløg
450 g hakket kyllingekød
275 g optøede og bælgede edamamebønner (kan købes i Rema 1000)
1 dl grøntsagsbouillon
2 tsk worcestershiresauce
450 g blomkål
2 spsk creme fraiche 9%
1 stor æggeblomme
60 g revet light ost
Salt og friskkværnet peber
Cayennepeber
(sidst jeg lavede denne ret, kom jeg 1 porre, 4 champignon i skiver og en håndfuld rosenkål i, da jeg ikke havde edamane bønner. Det smagte fantastisk. Brug hvad du har)Sådan gør du:
Kog blomkålet helt mørt. Varm i mellemtiden en stor slip-let pande op og svits løg og hvidløg i ca. 5 min. i en lille smule olie. Tilsæt kyllingekødet og gennemsteg det. Dernæst tilsættes edamamebønner og steger med i ca. 3 min, hvorefter bouillon og worcestershiresauce tilsættes og der smages til meds alt og peber. Hæld “kødsaucen” i et ovnfast fad med bagepapir.
Pisk det kogte blomkål med creme fraiche, ægeblomme og en smule salt til en jævn mos. Fordel blomkålsmosen jævnt over “kødsaucen”. Drys med ost og sæt retten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag den i 20-25 min.
Server med en dejlig simpel salat 🙂
Skriv et svar