(4 pers)
Du skal bruge:
1 stort finthakket løg
2 fed finthakkede hvidløg
450 g hakket kyllingestrimler
1 dl grøntsagsbouillon
1/2 mornaysauce 4%
lille pose grøntsagswok (jeg bruger Rema 1000 udgaven)
Krydderrier (brug hvad du synes. Jeg bruger f.eks. chili, baconsalt, india rub)
2 tsk worcestershiresauce eller Würze
Ost til at drysse ovenpå
Blomkålsmos
450 g blomkål
2 spsk creme fraiche 9%
1 stor æggeblomme
60 g revet light os
Salt og friskkværnet peber
Cayennepeber eller en anelse revet muskat
Sådan gør du:
Kog blomkålet helt mørt.
Varm i mellemtiden en stor slip-let pande op og svits løg og hvidløg i ca. 5 min. i en lille smule olie på svag varme.
Tilsæt kyllingekødet og alle krydderier og gennemsteg det. Dernæst tilsættes wokblandingen og steger med i ca. 3 min, hvorefter bouillon og worchestersauce tilsættes og der smages til med salt og peber.
Hæld “kødsaucen” i et ovnfast
Fordel en halv mornaysauce over kylling-grøntsagsblandingen
Mos
Pisk det kogte blomkål med creme fraiche eller skyr, ægeblomme, ost og krydderier til en jævn mos.
Fordel blomkålsmosen jævnt over “kødsaucen”.
Drys med ost og sæt retten i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bag den i ca 25-30 min.
Server med en dejlig simpel salat
Skriv et svar