Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

(4 pers)

Du skal bruge:

1 stort finthakket løg

2 fed finthakkede hvidløg

450 g hakket kyllingestrimler

1 dl grøntsagsbouillon

1/2 mornaysauce 4%

lille pose  grøntsagswok (jeg bruger Rema 1000 udgaven)

Krydderrier (brug hvad du synes. Jeg bruger f.eks. chili, baconsalt, india rub)

2 tsk  worcestershiresauce eller Würze

Ost til at drysse ovenpå

Blomkålsmos

450 g blomkål

2 spsk creme fraiche 9%

1 stor æggeblomme

60 g revet light os

Salt og friskkværnet peber

Cayennepeber eller en anelse revet muskat

 

Sådan gør du:

Kog blomkålet helt mørt.

Varm i mellemtiden en stor slip-let pande op og svits løg og hvidløg i ca. 5 min. i en lille smule olie på svag varme.

Tilsæt kyllingekødet og alle krydderier og gennemsteg det. Dernæst tilsættes wokblandingen og steger med i ca. 3 min, hvorefter bouillon og worchestersauce tilsættes og der smages til med salt og peber.

Hæld “kødsaucen” i et ovnfast

Fordel en halv mornaysauce over kylling-grøntsagsblandingen

Mos

Pisk det kogte blomkål med creme fraiche eller skyr, ægeblomme, ost og krydderier til en jævn mos.

Fordel blomkålsmosen jævnt over “kødsaucen”.

Drys med ost og sæt retten i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bag den i ca 25-30 min.

Server med en dejlig simpel salat :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.