(1-2 personer):
Pizzabund:
1 blomkålshovede på ca 350 g
2 æg
1 kop mozzarella ost (ca 80 g, evt levevis) (eller en halv kop ost og en halv kop hytteost)
1/2 fintskårett rødløg
1/2 tsk fennikel (jeg bruger hvidløg)
1 tsk oregano
2 tsk persille eller purløg
Lidt salt og peber
Pizzafyld:
Feks.:
Pizzasauce
Skinkestrimler
Pepperoni
Grønt peberfrugt
Ost (revet eller frisk mozzerela)
Oregano
Kalkunbacon
Jalapeno
Rucola salat
(Put på hvad du synes)
Sådan gør du:
Blomkålen deles i buketter og blendes til “gryn”.
Læg blomkåls-smuldret på et (rent!) viskestykke (lidt af gangen) og fold det stramt sammen til en bold og vrid/knug væden ud af det.
Alle ingredienserne til bunden blandes og bredes ud på bagepapir på en bageplade (ca 1 cm tyk). (spray en anelse olie på papiret)
Bunden bages i en varm oven ved 230 gr. varmluft i ca. 12 min (12-15 min hvis du fordobler opskriften, eller hvis den er tyk) eller til den har fået lidt farve (Den kan godt blive lidt mørk i kanten, men fortvivl ej)
Tag bunden ud og kom pizzafyldet på bunden, og bag pizzaen kort til osten er smeltet. (200 gr. alm ovn i ca 10 min) og drys godt med oregano over.
Der er under 300 kcl i denne pizza (hvis du bruger kalkunbacon, og undgår pølser og pepperoni)
Der er ca. 1000-1200 kcl i en alm købe pizza
Se kommentarer