Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Du skal bruge:

Mazarinbund:
200 g rå marzipan
200 g sukker
200 g smør (stuetemperatur)
3 g æg
40 g mel
100g mørk chokolade

Kagecreme:
I en gryde koges (det skal kun lige have et opkog):
3½ dl sødmælk
1 dl piskefløde
½ vaniljestang
75 g melis
40 g maizena
½  dl sødmælk
4 æggeblommer

Sådan gør du:

Først laver du mazarinbundene til din jordbærtærte
Rå marzipan og sukkeret til bunden røres sammen, og smørret tilsættes lidt efter lidt. Tilsæt derefter to æg  – det hjælper med en køkkenmaskine eller en håndmixer. Tilsæt halvdelen af melet, og når det er rørt godt sammen, røres sidste æg i sammen med melet.

Det nemmeste er at bage massen i små gummi- eller silikoneform. Ellers skal formenes smøres grundigt.

Mazarinbundene bages 20-25 min. ved 200 grader, til de er let gyldne. Når bundene er afkølet, pensles de med chokolade, der forsigtigt er smeltet i et vandband.

Og så til cremen til din jordbærtærte
Giv sødmælk, piskefløde og vanilie et kort opkog.

Melis, maizena, sødmælk og æggeblommer røres sammen i en skål for sig. Derefter piskes det i den kogende mælk under varme, til det koger igen. Hæld øjeblikkeligt cremen over i en kold skål, og køl den helt af (gerne til dagen efter i køleskab)

Når cremen er helt kold, piskes den glat med enten røremaskine eller håndpisker, og derefter vendes den med skum af 1 dl piskefløde.

Vaniljecremen placeres på midten af hver mazarinbund og halve jordbær arrangeres ovenpå, og din hjemmelavede jordbærtærte er klar.

Hvis du vil lave en jordbærtærte, som man ser den i konditorierne, så smeltes æblegelé ved svag varme og pensles over jordbærrene, og din hjemmelavede jordbærtærte får det smukt glinsende og professionelle look.

Server hjemmelavet jordbærtærte sammen med en god kop te. Eller hvis det skal være rigtig festligt, smager jordbærtærte super lækkert sammen med et glas bobler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.