Ingredienser:
500 g svinesmåkød
100 g bacon i små stykker
1-2 løg hakket
4 fed hvidløg
250 g champignon – i skiver eller kvarte
6 dl vand
2 svineboullion terning
1 spsk engelsk sauce eller Würze
2 tsk paprika
½ tsk timian – tørret
400 g knoldselleri – i små tern
400 g rosenkål
Cocktailpølser
2,5 dl madlavningsfløde
2-3 spsk majsstivelse – udrørt i kold vand
salt og peber
Fremgangsmåde:
Svinesmåkød skæres ud i mindre tern. Brun det godt af i smør i en gryde med tyk bund – god varme. Rør først, når kødet har en god stegeskorpe – Krydre med salt og peber
Tilsæt bacon, champignon, hakket løg og hvidløg. Sautéres i et par minutter
Tilsæt vand, boullion, engelsk sauce, paprika og timian. Rør rundt, sæt låg på og lad retten små simre i 45 min.
Imens klargøres knoldselleri, som skæres i tern, og rosenkål, hvor roden skæres af og de yderste blade fjernes (rosenkål skal i gryden hele)
Når retten har simret 45 min kommes knoldselleri, rosenkål og fløde i, og retten simrer yderligere 15 min
Jævn sovsen med majsstivelse, der er udrørt i koldt vand, og smag til med salt og peber.

