Gryderet med svinekød og rosenkål

image_pdfimage_print

Ingredienser:

500 g svinesmåkød

100 g bacon i små stykker

1-2 løg hakket

4 fed hvidløg

250 g champignon – i skiver eller kvarte

6 dl vand

2 svineboullion terning

1 spsk engelsk sauce eller Würze

2 tsk paprika

½ tsk timian – tørret

400 g knoldselleri – i små tern

400 g rosenkål

Cocktailpølser

2,5 dl madlavningsfløde

2-3 spsk majsstivelse – udrørt i kold vand

salt og peber

Fremgangsmåde:

Svinesmåkød skæres ud i mindre tern. Brun det godt af i smør i en gryde med tyk bund – god varme. Rør først, når kødet har en god stegeskorpe – Krydre med salt og peber

Tilsæt bacon, champignon, hakket løg og hvidløg. Sautéres i et par minutter

Tilsæt vand, boullion, engelsk sauce, paprika og timian. Rør rundt, sæt låg på og lad retten små simre i 45 min.

Imens klargøres knoldselleri, som skæres i tern, og rosenkål, hvor roden skæres af og de yderste blade fjernes (rosenkål skal i gryden hele)

Når retten har simret 45 min kommes knoldselleri, rosenkål og fløde i, og retten simrer yderligere 15 min

Jævn sovsen med majsstivelse, der er udrørt i koldt vand, og smag til med salt og peber.