Enebærgryde

image_pdfimage_print

Ingredienser

  • 25 gr smør
  • 1 stk løg (hakket)
  • 500 gr svinekød i tern
  • 250 gr champignons (skåret i skiver)
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 6-8 stk tørrede enebær
  • 2,0 dl piskefløde
  • 1,5 dl creme fraiche 38 % (Ikke 9% for så skliller sovsen -Kan undlades – og istedetfor bruge 1 tsk æblecider eddike)
  • 2 dl mælk
  • 1 stk svineboullion terning
  • madkulør
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde og sauter svampe ved høj varme heri i 2-3 minutter
  • Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg og lad det stege et par minutter, til væden er fordampet. Kom op i en skål.
  • Drys lidt hvedemel over kødtern (kødet må ikke være vådt) og vend kødet godt rundt i melet
  • Kom lidt mere smør på panden – fuld blus på panden og tilsæt skinkekød og brun kødet godt af.
  • Imens, knus enebær og rosmarin i en morter. Har du ikke en morter, så kom krydderierne i en lille pose og knus dem med en kødhammer eller lign.
  • Kom de knuste krydderier og salt på kødet og steg med 1 min
  • Hæld fløde, creme fraiche i gryden og rør rundt så creme fraichen smelter. Kom derefter mælken i.
  • Tilsæt friskkværnet peber – Sæt låg på, og lad gryden koge et par minutter og tilsæt mælk
  • Læg låg på gryden, og lad den simre i ca 30 minutter – rør rundt engang imellem, så kødet ikke brænder fast i bunden.
  • Juster evt. farven med et par dråber madkulør og smag til med salt og peber.
  • Server enebærgryden med kartoffelmos og evt. et drys persille og evt lidt hakkede hasselnødder på toppen.
  • Det smager så godt, så lav dobbelt portion, når du alligevel skal i gang – Rester kan gemmes på køl i 3 dage. Retten kan også fryses.