250 gram rørsukker (alm. sukker kan også bruges, rørsukker er dog sødere og giver en mere krydret smag)
3 æg
400 gram mel
1 tsk natron
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
7 tsk lakridspulver
2 tsk lakridssirup (eller alm. sirup)
75 gram grofthakket chokolade
75 gram grofthakkede hasselnødder
P.S.: Har du ikke lakridssirup kan alm. sirup også bruges. Tilsæt nok til at dejen kan røres og hænger fint sammen.
Sådan gør du:
Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen
Rør sukker og farin i.
Rør æggene i ét af gangen
Bland natron, bagepulver, salt og lakridspulver i melet og rør det i lidt af gangen. Brug gerne køkkenmaskine.
Tilsæt lakridssirup (eller alm. sirup)
Hak chokolade og hasselnødder groft og vend i dejen.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Form cookies med 2 teskeer og sæt på bagepladen med god afstand. Der kan være 25 stk. pr. bageplade
Bag dine cookies 7-8-9 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Det er lidt svært at bedømme hvornår kagerne har fået nok. Lad dem køle lidt og virker de stadigvæk for bløde, så bag kagerne 2-3 minutter ekstra.
Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåser. Bliver de bløde i kagedåsen, så kan du altid bage dem op 5 minutter igen, og få dem helt sprøde påny.