Opskrift x 2 til en bradepande ( ca. 20-25 pers. )
dej:
250 g smør/margarine
190 g rørsukker (eller 200 g alm sukker)
4 æggeblommer
2 dl kaffefløde
150 g mel
3 tsk bagepulver
marengs:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk vanilie sukker
100 g fint malede nødder
Creme:
4 dl fløde ( piskes til skum )
4 dl creme fraiche (min. 18 %)
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200 grader og beklæd en stor bradepande (den til ovnen) med bagepapir.
Pisk smør og sukker godt med en el-misker, til det bliver luftigt og tykt (minimum 5 min)
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk godt efter hvert.
Sigt mel og bagepulver sammen, vend det i dejen med en dejskraber.
Tilsæt mælk og rør, til en jævn dej. Forden dejen i bradepanden.
Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret sammen til en meget stiv marengs, med en el-mikser. (10 min) Vend forsigtigt resten af sukkeret og vanillesukker i med en dejskraber og derefter vendes nødde-melet i.
Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret sammen til en meget stiv marengs, med en el-mikser. (10 min) Vend forsigtigt resten af sukkeret og vanillesukker i med en dejskraber og derefter vendes nødde-melet i.
Kom marengsmassen over dejen og sæt i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gennembagt.
Tag ud og lad den køle helt af.
Pisk fløden til skum og vend creme fraiche og vaniliesukker i.
Pynt med frisk frugt og server.

