Du skal bruge:
- 2 SMÅ kyllingfiletter (eller skær en stor i 2)
- 1 pk bacon i tern
- 100 g hvidløgsost
- 2 forårsløg i ringe
- 2 spsk hakket persille
- salt/peber
- 4 plader frossen butterdej (eller 1 rulle frisk )
- 1 sammenpisket æg
Sådan gør du
Start med at lade butterdejspladerne tø op på den beklædte bageplade. I mens tændes ovnen på 200 grader og på en pande steges bacon sprødt.
Bland flødeosten med forårsløg, persille, salt og peber.
Skær en lodret rids (så dyb som muligt) i hver kyllingfilet – gerne i hele længden. Hver rids kan udbygges med en vandret rids indeni – hvis man har lyst
Fordel nu ostefyldet i kyllingen og sørg for det kommer godt ned i. Drys nu kyllingen godt med salt og peber.
Butterdejspladerne rulles tyndere med kagerullen – brug den 4. plade til at hjælpe de andre med at nå rundt, der kan “klippe/klistres” med ægget som limen.
Kyllingen placeres ovenpå butterdejen, drysses med det sprøde bacon og pakkes ind – brug ægget som lim.
Pakken lægges med bunden i vejret (så bacon og flødeost reelt er i bunden af pakken) og pensles med ægget.
Bag pakkerne midt i ovnen ca 30-35 minutter til pakken er gylden og sprød
Er du usikker på om din kylling er gennemstegt kan du tjekke med et stegetermometer at kernetemperaturen er over 75 grader.



