Du skal bruge:
Tærtedej:
125 g blødt smør
60 g florsukker
1 stuetempereret æg
200 g mel
220 g marcipan
Fyld:
100 g mandler
100 g hassel nødder
125 g smør
150 g sukker
3 spsk. piskefløde 38%
3 spsk. hvedemel
Desuden:
Flødeskum af cirka 4 dl piskefløde
Kom evt solbær sirup, hindbær, vanilje, eller andet alt efter behag
Sådan gør du:
Tærtedej:
Pisk smør og sukker skummende, tilsæt ægget og pisk det godt igennem.
Vend melet i dejen, til den er ensartet, og stil den på køl, til den er fast, cirka 30 minutter.
Rul dejen ud til en passende tærteform. Beklæd en tærteform med dejen og læg bagepapir ovenpå, fordel bønner eller ris på bagepapiret og bag tærtebunden ved 200° i 10-14 minutter. Kanterne skal være lyst bagte, inden tærten tages ud.
Fjern bagepapiret og bønnerne/risene og bag tærten yderligere 3-5 minutter.
Afkøl bunden i 10-15 minutter og riv derefter marcipanen ned i bunden.
Fyld:
Skold og afskal mandlerne, rist dem i ovnen ved 180º i 6-8 minutter, til de er gyldne.
Skriv et svar