Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

(Den første opskrift passer til en springform på 16 cm i diameter – Den næste opskrift har jeg ganget op så den passer i størrelse til en springform på 26 cm i diameter )

Du skal bruge:

(Springform 16 Ø – ca. 6-8 pers)

Kiksebund
150 g Digestive kiks
60 g smør
3 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder

Hindbærmousse
2,5 blade husblas
225 g hindbær
4 spsk. flormelis
Korn fra en vaniljestang
1 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
125 g græsk yoghurt

Lakridsgelé
2 blade husblas
50 g Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
50 g vand

Pynt
Johan Bülow Raw Liquorice Drops

 

Du skal bruge:

(Springform 26 Ø – ca. 10-12 pers)

Kiksebund
375 g Digestive kiks
150 g smør
7,5 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder

Hindbærmousse
6,25 blade husblas
563 g hindbær
10 spsk. flormelis
2,5 vaniljestang
2,5 spsk. citronsaft
5 dl piskefløde
312,5 g græsk yoghurt

Lakridsgelé
5 blade husblas
125 g Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
125 g vand

Pynt
Johan Bülow Raw Liquorice Drops

 Sådan gør du:

Hindbærpuré: Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom friske eller frosne hindbær, flormelis, korn fra en vaniljestang og citronsaft i en gryde. Giv det et lille opkog. Pres hindbærmassen gennem en si, så man får en puré uden hindbærkerner. Hæld puréen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme i et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i puréen. Bland det godt sammen. Lad puréen afkøle helt. (Lav den evt dagen i forvejen)

Bunden: Kom Digestive kiks i en frysepose, og knus dem til fine krummer ved at bruge en kagerulle eller kom kiksene i en foodprocessor.

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kiksekrummer og lakridspulver til smørret, og rør det godt sammen. Tag bunden ud af springformen, og placer ringen på et glasfad. Fordel massen i kageringen  (diameter: 16 cm eller 26 cm) – husk at fore kageringen med kagefolie/konditorplast inden fyldning. Sørg for, at kiksemassen bliver trykket godt sammen i et jævnt lag. Stil kiksebunden i køleskabet i ca. 30 minutter.

Moussen: Pisk fløden til skum. Tilsæt græsk yoghurt og pisk godt. Kom et par store grydeskefuld fløde/yoghurt skum over til hindbærpuréen(som er blevet en lidt tyk gelé), bland det godt sammen, så det bliver en homogen masse. Derefter kommes hindbærpuréen over i fløden, og det hele vendes forsigtig rund, så det bliver bladet godt sammen. Fordel herefter hindbærmoussen på den kolde kiksebund. Stil kagen i fryseren i ca. 1 time, så moussen kan stivne, eller natten over tildækket i køleskabet.

Lakridsgeléen Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom lakridssirup og vand i en gryde, og varm det ved svag varme i 3-5 minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med lakridssiruppen. Lad det køle helt af. Find kagen frem fra fryseren, og fordel lakridsgeléen oven på hindbærmoussen. Stil kagen tilbage i fryseren i ca. 1 time. Pynt kagen med knuste lakridsdrops inden servering.

Kagen kan sagtens laves dagen før, den skal serveres.

Kagen er også fryseegnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *