Du skal bruge:
Tærtebund: 75 g smør
120 g mel
2 spsk. sukker
1 æggeblomme
Fyld: 200 g marcipan
50 g smør
2 spsk. kakaopulver
1 æg
1 æggehvide
Karamel: 75 g smør
½ dl piskefløde
40 g sukker
½ dl sirup
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakaopulver
Pynt: hvid chokolade
Sådan gør du:
Tærtebunden:
Bland mel og sukker.
Smuldr det ikke for kolde smør i, til konsistensen er grynet.
Saml dejen med æggeblommen.
Tryk dejen ud i en tærteform og stil den køligt 15 minutter.
Fyld:
Riv marcipanen fint på et råkostjern eller lign.
Smelt smørret og rør kakaoen i.
Bland kakaosmør, æg og æggehvide med marcipan / mandelmasse
og fordel det over dejen.
Sæt ovnen på 175 grader og bag i 15 minutter – eller til dejen er gylden – og lad den køle af.
Karamel: Bland alle ingredienserne i en gryde.
Smelt over meget lav varme og under konstant omrøring, til det tykner (5-6 minutter).
Fordel karamelmassen over kagen og lad den køle af.
Servering: Sigt lidt kakaopulver over og pynt til sidst med høvlet hvid chokolade, nødder og/eller flødeskum
Nyd den, og hav opskriften klar, dine gæster vil med garanti spørge om den!!!!
Skriv et svar