Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

ckoko tærte

Du skal bruge:

Tærtebund: 75 g smør

120 g  mel

2 spsk. sukker

1 æggeblomme

 

Fyld: 200 g marcipan

50 g  smør

2 spsk. kakaopulver

1 æg

1 æggehvide

 

Karamel: 75 g smør

½ dl piskefløde

40 g sukker

½ dl sirup

1 tsk. vaniljesukker

1 spsk. kakaopulver

 

Pynt: hvid chokolade

 

Sådan gør du:

Tærtebunden:

Bland mel og sukker.

Smuldr det ikke for kolde  smør i, til konsistensen er grynet.

Saml dejen med æggeblommen.

Tryk dejen ud i  en tærteform og stil den køligt 15 minutter.

 

Fyld:

Riv marcipanen fint  på et råkostjern eller lign.

Smelt smørret og rør kakaoen i.

Bland kakaosmør, æg og æggehvide med marcipan / mandelmasse
og fordel det over dejen.

Sæt ovnen på  175 grader og bag i 15 minutter – eller til dejen er gylden – og lad den køle  af.

 

Karamel: Bland alle ingredienserne i en gryde.

Smelt over meget lav  varme og under konstant omrøring, til det tykner (5-6 minutter).

Fordel  karamelmassen over kagen og lad den køle af.

Servering: Sigt lidt  kakaopulver over og pynt til sidst med høvlet hvid chokolade, nødder og/eller flødeskum

Nyd den, og hav opskriften klar, dine gæster vil med garanti spørge  om den!!!! :-)

Read more: http://www.newyorkerbyheart.com/2006/11/chokolade-karamel-marcipantaerte-gaestemiddag-del-4.html#ixzz2Szdslblb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *