Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

3-4 prs.

Du skal bruge:

  • 1 stor høne eller kylling
  • 1 flaske rødvin
  • 200 g røget bacon (skåret i store klodser 3×3 cm)
  • 1 bakke champignon (250 g)
  • 4 fed hvidløg (skåret i grove stykker)
  • 1 stort løg (skåret i grove stykker)
  • 1 pose frosne perleløg, eller friske
  • 3-4 gulerødder (skåret i skrå stykker)
  • 1/2 l. Kyllinge fond
  • 2 stilke timian
  • 3 laurbærblade
  • 15 aspargeskartofler
  • Selleri (ca 100 g)
  • 1 dl fløde

Sådan gør du:

Hønen eller kyllingen deles i 6-8 stykker gerne med ben, Skær ryggen fra, og evt brug til fonden (Hvis der ikke laves fond, kom da rygstykket med i gryden og kog med, da det giver kraft og smag)

Læg stykkerne i rødvin natten over sammen med en spsk. Salt, eller bare nogle timer. 

Bacon, champignon brunes af på en pande, hver for sig, og kommes op i en dyb gryde. Løgene og perleløg brunes også af på panden, og derefter op i gryden. Fuglen sigtes fra al vinen, (gem vinen) duppes tør, og brunes på en god varm pande, med skindsiden først, et par minutter på hver side. Kommes også op i gryden.

Kom vinen op på panden, og kog den op 1 min. Hæld den på gryden, og lad det hele simre i 5 min. Kom Bouillon ved sammen med timian og laurbær og selleri. 

Lad det simre i 25-30 min. Tag bryststykkerne op, og lad resten simre videre i 20 min. Kom gulerødderne ved de sidste 15 min. 

Imens koges asparges kartoflerne, og pilles. 

Tag alt fyldet op med en hulske, og kog saucen ind (ca 5-10 min) til den smager, som den skal. Kom fløde i og kog godt op. Jævn sovsen en smule.

Kom alt fyldet tilbage i gryden + asparges kartoflerne og kog op til det er gennemvarm.

Klik på link til Kyllinge fond

nedenfor

Fond – Kylling (Hj. lavet)

TIPS: Det smager bare SÅ meget bedre, at lave fonden selv, og det kan sagtens laves dagen før, det gør jeg altid.