3-4 prs.
Du skal bruge:
- 1 stor høne eller kylling
- 1 flaske rødvin
- 200 g røget bacon (skåret i store klodser 3×3 cm)
- 1 bakke champignon (250 g)
- 4 fed hvidløg (skåret i grove stykker)
- 1 stort løg (skåret i grove stykker)
- 1 pose frosne perleløg, eller friske
- 3-4 gulerødder (skåret i skrå stykker)
- 1/2 l. Kyllinge fond
- 2 stilke timian
- 3 laurbærblade
- 15 aspargeskartofler
- Selleri (ca 100 g)
- 1 dl fløde
Sådan gør du:
Hønen eller kyllingen deles i 6-8 stykker gerne med ben, Skær ryggen fra, og evt brug til fonden (Hvis der ikke laves fond, kom da rygstykket med i gryden og kog med, da det giver kraft og smag)
Læg stykkerne i rødvin natten over sammen med en spsk. Salt, eller bare nogle timer.
Bacon, champignon brunes af på en pande, hver for sig, og kommes op i en dyb gryde. Løgene og perleløg brunes også af på panden, og derefter op i gryden. Fuglen sigtes fra al vinen, (gem vinen) duppes tør, og brunes på en god varm pande, med skindsiden først, et par minutter på hver side. Kommes også op i gryden.
Kom vinen op på panden, og kog den op 1 min. Hæld den på gryden, og lad det hele simre i 5 min. Kom Bouillon ved sammen med timian og laurbær og selleri.
Lad det simre i 25-30 min. Tag bryststykkerne op, og lad resten simre videre i 20 min. Kom gulerødderne ved de sidste 15 min.
Imens koges asparges kartoflerne, og pilles.
Tag alt fyldet op med en hulske, og kog saucen ind (ca 5-10 min) til den smager, som den skal. Kom fløde i og kog godt op. Jævn sovsen en smule.
Kom alt fyldet tilbage i gryden + asparges kartoflerne og kog op til det er gennemvarm.
–
Klik på link til Kyllinge fond
nedenfor
TIPS: Det smager bare SÅ meget bedre, at lave fonden selv, og det kan sagtens laves dagen før, det gør jeg altid.
Se kommentarer