til 40 stk.
Opskriften kræver at du har god tid
Du skal bruge:
2 stk. æg
35 g sukker
175 g mel, hvede
2 dl letmælk
1 stk. citron, skal (revet)
1 tsk. kardemomme
60 g smør (saltet)
10 g gær
1 tsk. sukker
2 spk. letmælk
Sådan gør du:
Gæren lægges i en skål.
1 tsk sukker og 2 spsk lunken mælk hældes ved og gæren stilles på et lunt sted.
Mælken lunes, og smøret smeltes heri.
Æggeblommerne røres hvide med sukkeret (piskes med elpisker i mindst 5 min så det bliver æggesnaps)
Det sigtede mel og mælken tilsættes skifteves i små portioner.
Dejen piskes godt sammen.
Citronskal, kardemomme, gærblandingen røres i og de stift piskede æggehvider tilsættes og vendes fosigtig i
Dejen stilles lunt i 2 timer.
Æbleskiverne bages i smeltede palmin og lægges på fedtsugene papir.
Holdes varme til serveringen.
Serveres med sukker, Æblemos eller syltetøj.
De gør stor glæde og smage meget beder end dem de kan købe.
De kan også tilsætte en lille terning æble i hver af æbleskiverne så er de helt originale.
Lav evt. en større portion, og frys dem ned.
Skriv et svar