Det skal du bruge:
- 100 gram smør
- 1 dl sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1½ dl. hvedemel
- 1½ dl. havregryn
- 1 dl mandelflager (eller grofthakkede mandler)
- 8 stængler rabarber
- 100 gram marcipan i tern
- 100 gram nougat i tern
- Tilbehør: flødeskum eller vanlijeis (creme fraiche bliver for syrligt, efter min smag)
Sådan gør du:
- Bland alle de tørre ingredienser
- Smuldr smørret heri til de største smørklumper er opløst
- Rens rabarberstænglerne og skær dem i småstykker.
- Vend rabarberne i lidt sukker og fordel dem i et tærtefad.
- Fordel marcipan og nougat på rabarberne og smuldredejen øverst.
- Bag rabarbercrumblen 20-25 minutter v. 150 grader varmluft, eller til den er gylden og sprød
- Servér lun, med iskoldt flødeskum eller vanlijeis til. Smager komplet fortryllende
Skriv et svar