Du skal bruge:
150 g GOD mørk chokolade (gerne over 72%)
150 g god lys chokolade (jeg brugte Marabou mælkechokolade
4-5 Digestiver kiks – brækket i små stykker (eller cookies)
25 g tørret tranebær (eller cocktail kirsebær)
100 g marshmellows – skær eller klip dem i små stykker – kom evt lidt florsukker på, da de klister meget, bank oversydende af igen
15 stk Dumle karameller – skæres halv over på den lange led, og derefter hver halvdel i 3, så du får 6 små stykker ud af 1 dumle
50 g marccipan — i små stykker (kan også være snebolde)
25 g ristet nødder (f.eks mandler, pistacie, hassel) – groft hakket med en savtakket kniv
(du kan også bruge m&m’s, lakrids, popcorn m.m.)
Sådan gør du:
skær alle ingredienser i små stykker, og bland det godt sammen
Bland chokolade i en tykbundet gryde – MAX 52 grader
Varm det langsomt op til det har en ensartet konsistens og smørret er smeltet helt.
Tag cirka 1/3 del af den smeltet masse fra – hæld det i en anden skål. I en større skål hældes chokolademassen ned i, hvori, marshmellow-blandingen tilsættes.
Bland det grundigt sammen, til du har en ensartet masse. Beklæd en lille rugbrød form eller anden firkantet form med bageparpir/husholdningsfilm. Tilsæt den blandede masse og fordel det grundigt, så det er jævnt fordelt.
Over denne masse hældes den sidste tredjedel chokolademasse. Drys et let lag florsukker over og dæk det til med husholdningsfilm.
Sæt det på køl i 3-5 timer og gerne natten over.
Skær det ud i mindre stykker – gerne i 2×2 cm, eller som små bars. De er ret søde – så skæres de ud i større stykker, kan det godt blive for meget.
Server dem kolde.
Skriv et svar