Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Du skal bruge:

Ganash:

125 g fløde

125 g god mørk chokolade

Ca. 400 gr wienerbrød

Ca. 250 gr marzarinkage

250 gr chokoladekage eller andet kage rest

100 gr kakaopulver

100 gr nutella

1 spsk hindbær marmelade

½ dl marlibu rom

1 – 2 spsk god mørk rom + 1 – 3 spsk rom aroma (start med 1 spsk af hver – SMAG TIL)

Pynt: En god portion krymmel eller kokosmel… eller andet godt

Sådan gør du:

Start med fløde ganachen. Bræk den mørke chokolade i mindre stykker i en skål. Fløden kommes i en gryde, og lad det komme op til kogepunktet under omrøring. (må i koge. Når den ryger og begynder at slå en enkel bobbel skal den af varmen) Den varme fløde hældes over chokoladen og lad stå i 2 min, og rør så forsigtig rundt fra midten og ud. Filmes og stilles på køl. Skal være helt afkølet. Kan sagtens stå natten over.

Wienerbrød, marzarinkage og roulade vejes af og smuldres op i røremaskinen. Kakaopulver tilsættes og røres med K-spartel på lav hastighed i 5 min. Dejen sættes på køl til den har en fast konsistens, så den kan samle sig (ca. 20 min) Hvis den er smidig og glat, kan du gå videre.

Tilsæt nu fløde-ganashen, Malibu-rom, marmelade og rom + essens.

Rør god sammen på røremaskinen i ca 5 – 10 min – SMAG til undervejs

Kom dejen op i en sprøjtepose, eller lave kugler med en ske, og sæt kuglerne på bagepapir eller plastik – Hver kugle vejes af til 40 gr. De behøver ikke at være helt runde, når de har været på frost kan de trille runde og glat.

Sæt kuglerne på frost til de er faste – i ca 15 min.

Temperer imens chokoladen. Tag romkuglerne ud af fryseren.

Nu skal det gå hurtigt. – Her er det bedst hvis man er 2 mand.

1 mand triller kuglerne runde. Den anden har engangshandsker på, dypper fingrene i chokoladen og smør romkuglen hurtigt i chokoladen og med det samme op i krymmel eller kokos.

Stil på køl – De kan sagtens holde sig i 2 uger i køleskab.

Eller kom kuglerne i fryseren uden chokolade og krymmel, så er det let at tø dem lidt op, og trille i chokolade og krymmel. De kan holde sig i fryseren 6 mdr.