Grøden
7 dl Sødmælk
140 gr Grødris
1 dl Vand
1 stk Vaniljestang (2 stk, hvis den er meget tynd)
50 gr sukker
Kog vand og ris i en tykbundet gryde ved jævn varme i 1 min
Flæk vaniljestang på langs, og skrab vaniljekornene ud, mos dem ud i en tsk fuld sukker, så kornene bliver skilt ad.
Tilsæt mælk og vaniljesukkeret og de tomme vaniljestænger. Skru op for fuld varme, og rør i bunden af gryden til det begynder at koge. Skru hurtigt ned for varmen, og rør i gryden i 1 min. Læg låg på hold øje, at det ikke koger for meget, så brænder det på. Det skal bare boble lidt. Skru ned af flere gange. Risene skal koge i 45 min – Rør af og til.
Fisk de tomme vaniljestænger op – Kom grøden i en skål , og rør resten af sukkeret i – Afkøl grøden med film. Men løft en hjørne så dampen kan komme ud. Rør af og til, ellers bliver grøden sur. (skal bare være lunken) – Stil den derefter på køl med husholdningsfilm helt med på grødens overflade (ellers kommer der skorpe på) og stanniol over
Risalamanden
60 gr smuttede mandler
4 dl Piskefløde
½ tsk Mandelessens
Hak mandler groft (gem 1 hel)
Rør de hakkede mandler og mandelessensen i grøden
Pisk fløden til en lind skum og vend den forsigtig i grøden, lidt af gangen (pas på ikke at røre luften ud af flødeskummet )
Til sidst røres mandlen i – FÆRDIG J
Se kommentarer