Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Pærerne skal henkoges, og det kan gøres dagen før, eller min 5 timer før

Pærer henkogte:

10 pærer

5 dl vand

1 vaniljestang

200 g sukker

15 kardemomme frøkapsler (kan købes i matas)

½ ØKO citron (i skiver)

Skræl pærerne, halver dem og skær forsigtig kærnehuset ud. skær også et stykke af den ende, hvor stilken sidder, det kan godt trævle lidt.

Kom de halve pærer i en gryde, sammen med alle de andre ingredienser, også de tomme vaniljestænger.

Kog under låg i 10 min. Lad køle af og stil evt. på køl til næste dag

HUSK: At tørre pærerne godt af i et stk. køkkenrulle inden de kommes på kagen, eller bliver den klæg og vandet.

Mørdej:

240 g hvedemel

150 g smør

125 g flormelis (gennem sigte)

1/4 tsk stødt ingefær

½ tsk vaniljesukker

1 æg

½ spsk koldt vand

Smuldre smør i melet. Bland smør, flormelis, ingefær og vaniljesukker i melet. Saml dejen hurtigt med 1 æg og lidt vand. IKKE ælte for meget, bare samle den. Bankes lidt flad og kommes i pose eller folie, og stilles på køl i 1 time.

Smør en tærteform med rigeligt smør. Rul dejen ud, ca. 1 cm tyk. (gøres bedst mellem 2 stk bagepapir) Sæt evt lige på køl 10 min, så er det nemmere at trække bagepapir af dejen.

Beklæd forsigtigt tærtefadet med mørdejen. Tryk ud i kanten, og så op af siden. Skal helst være lige tyk over det hele. Tag tilsidst en kniv og lad den køre oven på kanten, for at fjerne overskydende dej.

Fyld:

200 g marcipan (stuetemp.)

4 æggeblommer (ca 80 gr – stuetemp.)

4 spsk flormelis (sigtet)

1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang

Kom alle ingredienser i en skål og pisk det til en homogen masse. Kom forsigtig marcipanmassen oven på mørdejen. (Jeg kommer den op i en sprøjtepose, varmer den 5 min i noget varmt vand. klip et hul i posen, og sprøjt den på)

Pærerne: Nu skal pærerne skæres i skiver, og husk at tørre skiverne rigtig godt af. Kom den ovenpå marcipanmassen.

Crumble:

40 gr hvregryn

25 gr hvedemel

10 g mandler (ca 8-10stk)

18 gr rørsukker

40 gr smør

1/4 tsk kanel

½ tsk vaniljesukker

Rør alle tørvarene sammen, og smuldre det sammen med smør, der må gerne være store og små krummer. Nu drysses krummerne ovenpå pærerne. NU er den klar til at komme i den varm ovn. 200* i 30 min

Server den lun, ikke varm. Kom kold cremefraiche med vaniljesukker, eller softice ovenpå