Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

blog kylling med advocado

(til 2 prs.)

Du skal bruge:

2 skiver italiensk brød
god olivenolie
Maldon sea salt
friskkværnet peber

1 moden avocado
2 kyllingebryster
hvidløg
romaine salat
1 pk. bacon i skiver
frisk rosmarin
frisk parmesanost

Dressing:

groft salt
friskkværnet peber
worcestershiresauce (Lea&Perrins er den bedste – synes jeg)
1 spsk. dijonsennep
1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)
hvidløg
olivenolie
saft af ½ citron

Sådan gør du:

Halver brødskive(rne)  eler i store tern (alt efter behag). Hæld olivenolie på panden og kom lidt finthakket hvidløg på. Steg brødskiverne deri og lad det dryppe af på køkkenrulle. Drys med det samme med Maldon salt.
Steg kyllingebrysterne i hvidløgsrester fra croutonerne og gerne lidt frisk rosmarin. Krydr godt med salt og peber. Når de er gennemstegte skæres de i skiver og køler lidt af.
Tag stenen ud af avocadoen og skær den i skiver, dryp med lidt citron så den ikke bliver brun og krydr med salt og peber.
Steg bacon sprødt og lad det dryppe af og afkøle lidt.
Dressing:   

Pres hvidløg i en skål, bland det med lidt groft salt og friskkværnet peber. Kom 1 æggeblomme i og pisk 1 spsk. dijonsennep i, så det bliver cremet. Rør nu olivenolie i lidt efter lidt, så det bliver tykt (det skal være ret tykt når det er færdigt), pres citronsaften i, kom også worcestershiresauce i og rør godt rundt. Lad det stå og trække i ½ times tid, så smagen samler sig.

Anretning: 

Læg romaine salat dekorativt på hver tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg avocadoskiver, kyllingeskiver og baconskiver på. Kom “croutonerne” ved og dryp med dressingen. Høvl tilsidst flager af frisk parmesanost over og server.

Note 1: Jeg valgte at lave store “croutoner”, fordi jeg synes at det ser dekorativt ud! Men du kan selvfølgelig lave dem i den størrelse du synes……….

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *