Denne ærtesupper smager helt fantastisk 🙂
(6-8 personer hvis den serveres i tallerken
ca. 12 pers hvis den serveres i glas)
Du skal bruge:
2 løg
4 fed hvidløg (du læste rigtigt)
1 dl hvidvin
1 Bundt forårsløg
2 bagekartofler
2 grøntsagsboullion
4-5 blade mynte
4-5 blade basilikum
0,5 liter vand
750 g ærter
Salt og peber
(evt 1 dl fløde, hvis du vil ha´ den mere cremet, men det er ikke nødvendigt)
3 stk. tigerrejer pr pers. + 1 lime
1 træspyd pr pers. (hvis det serveres i glas)
Tilbehør: 1 stk. sprød ristes rugbrød i tynde skiver + 1 skive bacon pr pers.
Sådan gør du:
Svits løg og hvidløg til de er bløde tilsæt hvidvin og kog 1 min. Tilsæt forårsløg i små skiver, kartofler i små stykker, boullion, vand, mynte og basilikum. Lad suppen små simre i 5 min. Tilsæt så ærterne og kog videre i 10 min.
Blend det hele rigtig godt med stavblender, og smag til med salt og peber.
Imens det hele koger, ordner du bacon, rejer og rugbrød.
Bacon steger jeg i mikroovn. – Drys en anelse chili flager på hvert stykke bacon. Kom max 4 stk. bacon på en tallerken, og et stykke køkkenrulle henover… ind i mikroovnen i 30 sek, tag det ud, og læg nu et stykke køkkenrulle under bacon (hvis du gør det fra starten, kan køkkenrulle godt hænge fast i papiret).. ind i mikroovnen igen, og steg videre i ca 3 min. Måske skal de have lidt mere… øg med 10 sek af gangen… HUSK de bliver helt sprøde når de kommer ud. Når de er kolde, knuser du dem med hånden til smulder.
Tigerrejer pilles og tarmen fjernes. Marinér rejerne i limesaft 5 min (eller citron), og steg i lidt smør (eller baconfedt) i en pande max 2 min.
Ristet rugbrød/rugbrødstrekanter: Tænd ovnen på 200°. Pensl brødet med olie, og drys urtesalt på. Skær brødet i trekanter og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Rist dem i ovnen i 8-10 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
Suppen kommes i et glas, og der drysses bacon over, og rejerspyd lægges ovenpå, og rugbrød ved siden af… server og nyd…. VELVBEKOMME
Se kommentarer