Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Til 4 personer skal du bruge følgende (og så bliver der med garanti noget til overs til næste dag – hvor den er lige så god):

  • 800 gram oksefilet (eller andre typer kød der bruges til bøffer)
  • 400 gram bacontern
  • 2 store løg i tern
  • 200 gram champignon i skiver
  • 2 spiseskefulde sød paprika (ca. 15-20 gram)
  • 2 spiseskefulde tomatpuré
  • ½ liter piskefløde (yes, baby!)
  • 1 spiseskefuld ribsgele
  • Salt og peber efter smag
  • Lidt olivenolie

Jeg ved godt du allerede nu tænker, at oksefilet er “lige i overkanten” til at lave en sammenkogt ret. Det er selvfølgelig også lidt ekstravagant, men kødet bliver altså supermørt og klar på ingen tid. Det behøver ikke at være oksefilet – du kan godt finde billigere kødudskæringer. I dag lavede jeg f.aks. retten med nogle Venø-steaks som jeg fik til lige under 100 kroner for 800 gram.

Her er hvad du skal gøre:

1) Skær kødet ud i lillefinger-tykke strimler og vend dem i paprikaen indtil det hele klæber til kødet.

2) Kom bacontern i en gryde og steg dem indtil de begynder at tage farve. Kom baconstykkerne over på en tallerken og sørg for, at der er noget baconfedt tilbage i gryden.

3) Kom løgternene i gryden og lad dem stege indtil de bliver blanke – men IKKE brune. Kom dem over på en tallerken.

4) Kom nu lidt olivenolie i gryden og steg champignonskiverne indtil også de får farve. Kom over på en tallerken (håber du har opvaskemaskine).

5) Kom igen lidt olivenolie i gryden og vent til den er blevet godt varm. Kom nu kødet i gryden og rør godt rundt (paprika kan godt finde på at brænde på – så du skal være lidt over det).

6) Når kødet har taget farve på alle sider kommer du tomatpuréen i og rører godt rundt. Lad det koge op i et minut.

7) Kom nu bacon, løg og champignon i og rør godt rundt.

8) Åben nu den halve piskefløde, begynd at hælde i og kig nu ud af vinduet. Hvis du herefter vender blikket tilbage mod gryden og opdager at du er kommet til at hælde al piskefløden ned i gryden – så er alt som det skal være ….

9) Lad det hele simre i 10-15 minutter og smag til med ribsgele, salt og peber.

Mit gæt er, at dine gæster spiser sig mætte 🙂

Og så skal du som sagt servere kartoffelmos til. I min verden består kartoffelmos kun af 3 ingredienser: Kartofler, piskefløde og smør. Men det er jo smag og behag 🙂

God appetit !!