Du skal bruge:
1 spsk. Hvidvinseddike
2 spsk. Vand
½ tsk salt
2 Æggeblommer
1 lille skarlotteløg i meget meget små tern
2 spsk estragon – friske eller tørret
Peber
200 g smør
Sådan gør du:
Start med at komme smørret i en lille kasserolle, og smelt smørret på meget lav blus – på 2. det skal bare stå og smelte helt op, og du må IKKE, jeg gentager… IKKE RØRE det sammen, det skal bare stå og passe sig selv så vallen falder til bunds – det skal man nemlig ikke bruge.
når det er næsten smeltet, kommer du hvidvinseddike, vand, salt og æggeblommer i en tykbundet gryde på mellem varme – på 6
NU SKAL DER RØRES 8-TALLER OG CIRKLER HELE TIDEN – røre røre røre…
Når det begynder at skumme og tykne, kommes løg i – STADIG RØRE, og skru ned på 4
Når det er godt varm og rørt sammen til en tyk masse, kommes smør i, som ude i siden, hældes i i en tynd stråle MENS DER RØRES 8-TALLER
Tilsæt peber og estragon – smag til med evt mere salt/eestragon
Smørret kommes i, indtil den hvide valle kun er tilbage – den skal ikke i
Er den stadig tyk kommes 2-3 spsk vand i
Den kan holdes varm på 1-2 blusset på komfuret
Skriv et svar