Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

 

jordbærtærte

(ca. 8 personer)

 Du skal bruge

Mazarinbund:
250 g marcipan
250 g sukker
250 g blødt smør
3 store æg
65 g mel
100 g mørk chokolade 70%
1. Sukker og marcipan æltes sammen og det bløde smør æltes derefter i lidt efter lidt
2. Pisk æggene i et ad gangen.
3. Vend mel i dejen.
4. Smør en tærteform på 28×21 gerne med løs bund. Jeg brugte sprayfedtstof.
5. bag kagen ved 175 grader i 25-30 min til kagen føles let fast og er lysebrun.tjek evt. med en kødnål eller træspyd. Lad kagen køle helt af.
6. Smelt chokoladen og fordel den på kagen. Lad det størkne.
Flødecreme:
ca 4 dl kagecreme med vanilje
kornene af 1 vailjestang
2,5 dl piskefløde
1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem sammen med kagecremen.
2. Pisk fløden til skum og vend den sammen med den kolde kagecreme.
3. Fordel cremen på kagen. Den kan evt. fyldes i sprøjtepose med en tyl i.
Andet:
Friske jorbær, skyllede, nippede og halverede.
Ribsgele
1. Pynt kagen med halverede jordbær
2. Smelt forsigtigt ribsgeleen og pensel jordbærene med smeltet gele. Gentag evt. hvis du er til det.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *