Du skal bruge:
400 g frosne hindbær
200 g sukker
1 vanillestang
Citronsaft
3-4 blade husblas
1/2 l. piskefløde
Sådan gør du:
Husblas lægges i blød i koldt vand.
Hindbær, sukker og flækket vanille koges op og vanillestangen fiskes op inden det blendes med stavblender og smages til med citronsaft – herefter kan det evt. sies så man undgår kerner og dermed får en pænere mousse.
Den udblødte husblas røres ud i den stadig varme hindbærsylt og det stilles til side til det har stuetemperatur – pas på med at stille det i køleskab, da man så risikerer at det stivner og ikke er til at røre ud i flødeskummet.
Når hindbærsylten har stuetemp. (og stadig er tyktflydende), piskes fløden til en ikke alt for stiv skum. 1/3 af denne vendes grundigt i hindbærsylten – man behøver ikke at være super forsigtig.
Dettes vendes så i den resterende flødeskum – denne gang FORSIGTIGT – til man har en ensartet skum.
Sættes på køl i ca. 8 timer, eller i hvert fald til man er sikker på at den er køleskabskold hele vejen igennem.
Piskes forsigtigt op med elpisker inden brug
Kan også laves med andre bær
Skriv et svar