Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Du skal bruge:

400 g frosne hindbær
200 g sukker
1 vanillestang
Citronsaft
3-4 blade husblas
1/2 l. piskefløde

 

Sådan gør du:


Husblas lægges i blød i koldt vand.
Hindbær, sukker og flækket vanille koges op og vanillestangen fiskes op inden det blendes med stavblender og smages til med citronsaft – herefter kan det evt. sies så man undgår kerner og dermed får en pænere mousse.


Den udblødte husblas røres ud i den stadig varme hindbærsylt og det stilles til side til det har stuetemperatur – pas på med at stille det i køleskab, da man så risikerer at det stivner og ikke er til at røre ud i flødeskummet.

Når hindbærsylten har stuetemp. (og stadig er tyktflydende), piskes fløden til en ikke alt for stiv skum. 1/3 af denne vendes grundigt i hindbærsylten – man behøver ikke at være super forsigtig.
Dettes vendes så i den resterende flødeskum – denne gang FORSIGTIGT – til man har en ensartet skum.
Sættes på køl i ca. 8 timer, eller i hvert fald til man er sikker på at den er køleskabskold hele vejen igennem.

Piskes forsigtigt op med elpisker inden brug 

Kan også laves med andre bær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.