Opskrift x 2 til en bradepande ( ca. 20-25 pers. )
dej:
250 g smør/margarine
190 g rørsukker (eller 200 g alm sukker)
4 æggeblommer
2 dl kaffefløde
150 g mel
3 tsk bagepulver
marengs:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk vanilie sukker
100 g fint malede nødder
Creme:
4 dl fløde ( piskes til skum )
4 dl creme fraiche (min. 18 %)
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200 grader og beklæd en stor bradepande (den til ovnen) med bagepapir.
Pisk smør og sukker godt med en el-misker, til det bliver luftigt og tykt (minimum 5 min)
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk godt efter hvert.
Sigt mel og bagepulver sammen, vend det i dejen med en dejskraber.
Tilsæt mælk og rør, til en jævn dej. Forden dejen i bradepanden.
Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret sammen til en meget stiv marengs, med en el-mikser. (10 min) Vend forsigtigt resten af sukkeret og vanillesukker i med en dejskraber og derefter vendes nødde-melet i.
Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret sammen til en meget stiv marengs, med en el-mikser. (10 min) Vend forsigtigt resten af sukkeret og vanillesukker i med en dejskraber og derefter vendes nødde-melet i.
Kom marengsmassen over dejen og sæt i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gennembagt.
Tag ud og lad den køle helt af.
Pisk fløden til skum og vend creme fraiche og vaniliesukker i.
Pynt med frisk frugt og server.
Skriv et svar