Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Opskrift x 2 til en bradepande ( ca. 20-25 pers. )

 

dej:

250 g smør/margarine

190 g rørsukker (eller 200 g alm sukker)

4 æggeblommer

2 dl kaffefløde

150 g mel

3 tsk bagepulver

 

marengs:

4 æggehvider

300 g sukker

2 tsk vanilie sukker

100 g fint malede nødder

 

Creme:

4 dl fløde ( piskes til skum )

4 dl creme fraiche  (min. 18 %)

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200 grader og beklæd en stor bradepande (den til ovnen) med bagepapir.

Pisk smør og sukker godt med en el-misker, til det bliver luftigt og tykt (minimum 5 min)
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk godt efter hvert.
Sigt mel og bagepulver sammen, vend det i dejen med en dejskraber.
Tilsæt mælk og rør, til en jævn dej. Forden dejen i bradepanden.
Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret sammen til en meget stiv marengs, med en el-mikser. (10 min) Vend forsigtigt resten af sukkeret og vanillesukker i med en dejskraber og derefter vendes nødde-melet i.
Kom marengsmassen over dejen og sæt i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gennembagt.
Tag ud og lad den køle helt af.
Pisk fløden til skum og vend creme fraiche og vaniliesukker i.
Pynt med frisk frugt og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *