Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

blog quinch lorraine

Ingredienser

  • 225 g. Mel
  • 1 knsp. Salt
  • 150 g. Koldt smør
  • 1 Æggeblomme
  • ½ dl. Koldt vand
  • 1 Æggehvide til pensling
  • Fyld:
  • 150 g. Bacon
  • 3 Æg
  • 2 dl. Creme Fraiche 18%
  • 75 g. Revet ost (mild)

DEJEN:

Hak smørret sammen med mel og salt til en smuldret masse. Tilsæt æg og vand og saml dejen. Stil dejen i køleskab i minimum 1 time.

Rul dejen ud og kom den i en rund tærteform, sørg for at dejen går op over kanten, da den vil krympe under bagningen.

Forbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. på midterste ovnrille.

Afkøl bunden lidt og pensl med sammenpisket æggehvide på bunden.

FYLDET:

Rist baconen let (ikke gennemstegning, da den bliver stegt færdig i ovnen). Kom baconen i den bagte tærtebund.

Pisk dernæst æg, creme fraiche og ost sammen. Hæld denne masse over baconen.

Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min, Hold øje. Tærten skal være gylden og æggemassen stivnet.

Serveres lun som tilbehør til kød eller blot med en lækker salat til.

Quiche Lorraine egner sig også godt til frokost eller brunchbordet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.