Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

kringle

(eller nærmere, Anne Magrethe fra Hirtshals)

 

 Dej:

3 æg

1 tsk salt

1 pk gær

2 dl. Lunken vand

3 spsk. Sukker

300 g margarine

450 g hvedemel

 

Remonce:

225 g sukker

225 g margarine

2 tsk. Kardemomme

 

Ekstra:

Æg til pensling

Groft revet marcipan

Perlesukker

Grofthakket chokolade

Hakkede hasselnødder eller mandler

 

Opløs gær i det lunkent vand og tilsæt salt, sukker, æg og margarine i små stykker. Lad hele blandingen stå i ca. 20 min og have inden melet kommes i. Når den har stået og arbejdet i 20 min æltes melet i med hænderne og æltes dermed godt ind i dejen, så margarinen fordeles rundt i hele massen.

Når dejen e   r æltet jævn sættes den til hævning et lunt sted under et klæde. Her hæver den i ½ time, alt imens remoncen laves i en gryde. Margarine og sukker smeltes sammen og kardemommen tilsættes og stilles væk til dejen er klar. Dejen slåes nu ud på en meldrysset bord og rulles pænt ud, så den er lige til og dele i 4 stænger. Herefter smøres remoncen ud på midten af hver stykke dej og chokolade, marcipan og nødder drysses ud over.

Så foldes siderne pænt og forsigtigt op, vendes over på en beklædt bradepande og pensles med et sammenpisket æg. Derefter drysses perlesukker og hakkede nødder over.

Kringlerne bages ved 220*  i ca 15 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *