Du skal bruge:
2 liter koncentreret æblesaft (pres evt. selv)
15 stk hyldeblomst skærme
2 øko citroner
1 kg gelésukker (sukker med pektin)
Sådan gør du:
Skyl forsigtigt skærmene. Kom dem derefter op en en stor skål eller gryde (ca. 5 liter) sammen med citroner der skåret i skiver.
Æblesaften hældes over, og sættes på køl og trække 1 døgn.
Syltetøjs glas skoldes, og en teske fuld atamon kommes i hvert glas (fordel i hele glasset)
Gennem en rent viskestykke sies blandingen op i en gryde, og der tilsættes gelésukkeret.
Nu skal Hyldeblomst saften koge.
Kogetiden er 4 min (fra det begynder at boble)
(Inden du kommer det hele i glassene, kan du lige komme en prøve på en teske og 2 min i fryseren, for at se om det stivner)
Nu skal saften hældes i de rene glas, og der dækkes til med et viskestykke. Når geléen er kold, lukkes glassene.
Skriv et svar