Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Du skal bruge:

2 liter koncentreret æblesaft (pres evt. selv)

15 stk hyldeblomst skærme

2 øko citroner

1 kg gelésukker (sukker med pektin)

 

Sådan gør du:

Skyl forsigtigt skærmene. Kom dem derefter op en en stor skål eller gryde (ca. 5 liter) sammen med citroner der skåret i skiver.

Æblesaften hældes over, og sættes  på køl og trække 1 døgn.

Syltetøjs glas skoldes, og en teske fuld atamon kommes i hvert glas (fordel i hele glasset)

Gennem en rent viskestykke sies  blandingen op i en gryde, og der tilsættes gelésukkeret.

Nu skal Hyldeblomst saften koge.

Kogetiden er 4 min (fra det begynder at boble)

(Inden du kommer det hele i glassene, kan du lige komme en prøve på en teske og 2 min i fryseren, for at se om det stivner)

Nu skal saften hældes i de rene glas, og der dækkes til med et viskestykke. Når geléen er kold, lukkes glassene.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.